Menu
Heading
Meny

hovedside om dyretolken

dyretolking krystallhealing barfottrim kurs

i media galleri gjestebok kalender

etikk sporsmal og svar kontakt priser linker

butikk

dyretolking.net
elisabeth

Snakker med dyr via tankeoverføring

Mandag besto Elisabeth Mølbach eksamen og kan nå titulere seg som utdannet dyretolk. - Mange ler av det, men jeg kan faktisk kommunisere med dyr og få vite hva de tenker, sier 26-åringen fra Helgen.

Mølbach har tatt den noe spesielle utdannelsen ved Flammehuset i Trondheim. Utdannelsen består av tre kurs og en rekke «samtaler» med dyr.

- Jeg har snakket med over 140 dyr. Det er et krav for å kunne gå opp til eksamen, forteller Elisabeth Mølbach.

Tankeoverføring

Hun forklarer at hun ikke trenger å sitte sammen med dyret for å finne ut hva den firbeinte tenker.

- Du kan godt si at jeg snakker med dyra, men det å være dyretolk handler om telepati og tankeoverføring. Jeg har snakket med dyr både i Nord-Norge, USA og New Zealand. Helst vil jeg ha et bilde av dyret jeg skal snakke med, men det er ikke nødvendig, sier Mølbach som bor på et trivelig småbruk i Helgen ved Ulefoss.

Hjemme på småbruket har hun tre hester, fire katter og en kanin.

- Jeg har alltid vært glad i dyr og vokste opp med hund og katt. Hest har jeg alltid vært opptatt av, og da jeg flyttet for meg selv kjøpte jeg hest med en gang, smiler hun.

Hun skjønner godt at mange er skeptiske til om hun virkelig kan kommunisere med dyr.

Smultringer

- Søsteren min var veldig skeptisk og trodde ikke det var mulig. Hun har en hund selv og bestemte seg for å teste meg. Hun tok med seg hunden og gikk nedover veien, mens jeg ble sittende igjen ved huset. Jeg fikk kontakt med hunden og den sa: Vi går feil vei i forhold til smultringene. Da jeg fortalte det til søsteren min, forklarte hun at de noen dager tidligere faktisk hadde gått motsatt vei og langs veien hadde hunden funnet noen smultringer i grøftekanten. Jeg tror det var nok til å overbevise henne ettersom jeg ikke var kjent med historien om smultringene før hunden fortalte det, sier Elisabeth Mølbach.

Fortsatt ikke overbevist? Den nyutdannede dyretolken har flere historier på lager.

- Det var en familie som kontaktet meg og ba om hjelp til å finne ut hvorfor hunden deres ikke ville spise. Jeg fikk kontakt med hunden som fortalte at den ikke ville ha mat fordi datteren i huset led av spiseforstyrrelser. Familien ble nok litt overrasket da jeg konfronterte dem med denne opplysningen, men de kunne bekrefte at det var riktig, sier Mølbach.

Mediterer

På jordet nedenfor småbruket rauter noen kyr høylytt.

- Hva snakker de om nå da? fleiper TAs utsendte og følger opp med at det kunne vært interessant med en prat over gjerdekanten.

- Før jeg tar kontakt med dyra mediterer jeg for å få alle andre tanker ut av hodet. Deretter dukker det opp bilder inne i hodet og jeg overfører bilder av det jeg tenker til dyra. Dyr forstår ikke språk på samme måter som mennesker. Kommunikasjonen består derfor i stor grad av bilder og følelser. Jeg kan for eksempel kjenne fysisk og psykisk smerte i kroppen når jeg er i kontakt med dyr som på en eller annen måte har det vondt, sier Elisabeth Mølbach.

Hun understreker at hun ikke forsøker å menneskeliggjøre dyra.

- Dette handler om økt forståelse for dyra. For å kunne forstå et dyr skikkelig må man også vite hva dyret tenker. Det er det en dyretolk kan hjelpe til med.

Drømmejobben

26-åringen er også utdannet optiker og jobber i optikerforretningen på Arkaden i Skien. På sikt ønsker imidlertid Mølbach å kunne leve av å være dyretolk.

- Det ville jo vært drømmen. Jeg håper nå å komme i kontakt med folk som ønsker min hjelp. Som sagt skjønner jeg at mange er skeptiske, men jeg tror mange blir overrasket når de ser at dette fungerer, sier Elisabeth Mølbach, som er temmelig sikker på at hun er den eneste i Telemark som kan slå i bordet med bestått eksamen som dyretolk.

- Jeg har hørt om et par andre som driver med dette, men såvidt jeg vet har de ikke bestått eksamen.

- Kan du kommunisere med alle slags dyr?

- Ja, det kan jeg. I tillegg til hunder, katter og hester har jeg også snakket med en sau, kuer, griser, en skilpadde, en mus og en rotte, sier Mølbach.